Sinds 2005 werk ik als zelfstandig video ontwerper.

In 1997 ben ik begonnen bij toneelregisseur Guy Cassiers van het Ro Theater. Onze experimenten met het gebruik van videobeeld in voorstellingen leidden o.a. tot de beroemde Proust Cyclus (2002-2004) die internationaal furore maakte.

Het gebruik van videobeeld in theatervoorstellingen is ondertussen niet meer weg te denken. Net als voor andere specialisaties in het theater, zoals bijvoorbeeld voor muziekcompositie, geldt ook voor bewegend beeld dat het meest effectief is als noodzakelijk onderdeel van de vertelling; dus niet enkel als illustratie. Samen met de andere disciplines wordt het verhaal verteld.

En net als bij muziek zijn de mogelijkheden om dit te doen uiteenlopend en talrijk; video kan een situatie neerzetten (décor) en kan ook een sprekend personage zijn…

Het liefst ben ik artistiek èn technisch verantwoordelijk voor het video ontwerp, omdat iedere keuze, hoe klein ook, invloed heeft op het uiteindelijke resultaat. Dat betekent dat ik niet alleen de content creëer, maar ook het medium bepaal (videosysteem, formaat enz.) èn dat ik zelf de projectoren kies en hun opstelling.

Ik werk graag in verschillende genres (dans, toneel, musical, musea). Per project ontwikkel ik een unieke en specifieke beeldtaal. In samenwerking met regisseur, choreograaf of curator ga ik op een open en flexibele manier op zoek naar de mooiste oplossingen.